رونق تولید ملی | سه‌شنبه، ۲۳ مهر ۱۳۹۸

آغوز - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

آغوز

Loading the player...

دانلود

به اون مقدار "شير اول گاو پس از زايمان" آغوز ميگن. بچه كه بودم هر از گاهي براي ننه آغوز هديه مي آوردند و ننه هم ميدادش به ما كه بخوريم.
تو شهر ما كسي گاو نگه نميداره كه شير محلي وجود داشته باشه كه آغوزش به ما برسه. تازه اگر هم كسي داشته باشه ديگه هديه نميده. اينه كه من قرنها بود آغوز نخورده بودم تا اينكه كه ازدواج كردم و متوجه شدم مادر آقاي شوهر واسه ناهار سر سفره آغوز ميذارند. اولش فكر كردم از روستا براشون هديه آوردن ولي بعد در كمال تعجب متوجه شدم كه با شير معمولي موجود در بازار خودشون تو خونه آغوز درست ميكنند. جالبه بدونيد كه اين آغوز از لحاظ قيافه و طعم خيلي به آغوز محلي نزديكه و نكته مثبتش اينه كه اصلا بوي گاو نميده!
وقتي كه توي روستا يك گاو زايمان ميكرده عصر اون روز شيرش رو ميدوشيدند و مقداري هم براي گوساله بخت برگشته باقي ميذاشتن. بعد فردا صبح و فردا عصرش هم باز اين شير رو ميدوشيدند. حدود 8 كيلويي شير به دست ميومده. ديگ رو روي حرارت متوسط قرار ميدادند و شير به سرعت غليظ ميشده و تبديل به آغوز ميشده. چون اون وقتها تو روستاها يخچالي وجود نداشته اين آغوز رو در جا مصرف ميكردند و هر چي اضافه ميومده هم به همسايه ها هديه ميدادند.مادر شوهرم تعريف ميكنند كه چند سال پيش كه رفته بودند روستا از يكي از خانمهاي روستا تهيه آغوز از شير يارانه‌اي رو ياد گرفته اند.
شير 4 ليوان
ماست 1 ليوان
زرده تخم مرغ 1 عدد
زعفران و سياه دانه به ميزان دلخواه
ماست و زرده تخم مرغ رو مخلوط ميكنيم.اگر مايليد بوي تخم مرغ گرفته شه و آغوز يه رنگ زرد خوشرنگي به خودش بگيره بايد از زعفران استفاده كنيد.ميتونيد زعفران رو مستقيم توي شير يا ماست بريزيد يا از زعفران دم كرده استفاده كنيد. اندازه اش هم دست خودتونه.براي طعمدار شدنش از سياه دانه استفاده ميشه. شير رو در ديگ ريخته و اگر مايليد مقداري سياه دانه در شير بريزيد.شير رو روي حرارت متوسط قرار ميديم. همينكه خواست بجوشه مخلوط ماست رو اضافه ميكنيم.همش ميزنيم و از روي حرارت برش ميداريم. اجازه نديد بجوشه.روي يه توري يه پارچه تنظيف قرار ميديم و آغوز رو توي تنظيف ميريزيم.صبر ميكنيم تا آبش چكيده بشه و آغوز فرم بگيره.توي كاسه ريخته و توي يخچال قرار ميديم تا خنك شه.آغوز همراه بسيار مناسبي براي خرماست. همينطور كه گفتم اين مدل محصولات لبني يعني آغوز به دليل داشتن پروتئين بالا يك ميان وعده بسيار مناسب هستند براي دوستاني كه قصد كاهش وزن دارند.