انبه - نمایش محتوای تولیدات ویژه
انبه
انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا 10 متر میرسد. منشا انبه هند و مالزی و برمه میباشد ولی هم اکنون در تمام مناطق استوایی و حاره کشت میشود. انبه از 4000 سال پیش وجود داشته است. برگهای این درخت نیزهای شکل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و به صورت خوشهای وجود دارد. میوه آن که انبه یا منگو نامیده میشود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع و شیرین بوده و دارای هستهای نسبتا بزرگ است. انبه دارای موادی مانند اسید بنزوئیک Benzoic Acid ، اسید سیتریک می باشد. انبه در حدود 15 درصد تانن دارد. هسته انبه دارای چربی زیاد و نشاسته و اسید گالیک Gallic Acid است.. خواص میوه انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است. انبه نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن میباشد. انبه بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است. تقویت کننده قوای جنسی است. رنگ صورت را درخشان میکند. دهان را خوشبو میکند. وادرارآور است.یبوست را برطرف میکند. دارای مقدر زیادی اسید گالیک است. بنابراین دستگاه گوارش را ضد عفونی و تمیز میکند. انبه تمیز کننده خون میباشد. خوردن انبه بوی بد بدن را از بین میبرد. حرارت بدن را کاهش میدهد و تب را پائین میآورد. برای رفع اسهال مفید است. همچنین خوردن انبه ، سردرد ، تنگی نفس و سرفه را از بین میبرد. برای درمان بواسیر مفید است.و عطش را برطرف میکند. انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آن را با سکنجبین بخورند. انبه دارای هسته بزرگی است که در وسط آن مغز آن قرار درد که به جای مغز بادام میتوان از آن در شیرینیجات استفاده کرد. خوردن مغز هسته اسهال را برطرف میکند. برای معالجه سرماخوردگی مصرف میشود. سرفههای سخت را درمان میکند. درمان کننده بواسیر خونی است. خانمهایی که دچار خونریزی از رحم میباشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز انبه استفاده کنند. مغز هسته انبه کرم کش و ضد اسهال است. برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است. ضد استفراغ است. گل انبه سرد و خشک است و اسهال را رفع میکند. اگر شکوفه درخت انبه را خشک کرده و هر روز حدود 3 گرم آن را با 10 گرم شکر بخورند سرعت انزال را معالجه میکند. صمغ درخت انبه را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید برای ناراحتیهای پوست مفید است. برای برطرف کردن ریزش مو ، آب برگهای درخت انبه را روی سر بمالید. برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبه را مضمضه کنید. اما با وجود این این فواید هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید. واگر انبه ایجاد نفخ بکند باید آن را با زنجبیل خورد.