رونق تولید ملی | پنج‌شنبه، ۲ آبان ۱۳۹۸

خواص آب چغندر - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

خواص آب چغندر

Loading the player...

دانلود

طبق یک مطالعه جدید، آب چغندر حاوی غلظت بالایی از نیترات است و می تواند به افزایش قدرت عضلات بیماران قلبی کمک کند. نیترات ها طی فرآیندی در بدن به اکسید نیتریت تبدیل می شوند که در کمک به شل شدن دیواره رگ های خونی و بهبود سوخت و ساز بدن نقش مهمی دارند. تحقیقات نشان داده است که نیترات موجود در چغندر و سبزیجات برگ دار مانند اسفناج، عملکرد عضلانی افراد به ویژه ورزشکاران و دوچرخه سواران را افزایش می دهد.به منظور این مطالعه، محققان مزایای نیترات را در رژیم غذایی ۹ نفر از افرادی که نارسایی قلبی داشتند، مورد آزمایش قرار دادند. نارسایی قلبی بیماری است که در آن قلب به تدریج قدرت پمپاژ خود را از دست می دهد.در این آزمایش به این بیماران آب چغندر داده شد و پس از دو ساعت مشخص شد که یک افزایش ۱۳ درصدی در قدرت ماهیچه هایی که سبب منبسط شدن و حرکت کردن زانوی این افراد می شد به وجود آمده است. پژوهشگران همچنین دریافتند که بیشترین مزایای آب چغندر هنگام حرکات سریع و قدرتی ماهیچه ها حاصل می شود.افراد با فشار خون بالا در صورت مصرف 250 میلی لیتر آب چغندرمعادل یک لیوان) می توانند فشار خون خود را تا 10 میلی متر جیوه کاهش دهندبه منظور دست یافتن به مبنایی برای قدرت عضلات هر فرد، به مدت یک تا دو هفته قبل و بعد از مصرف مکمل نیترات، به همان ۹ بیمار آب چغندر فاقد نیترات داده شد.بر اساس نتایج به دست آمده، تغییرات شگرفی در قدرت عضلات و ماهیچه های این بیماران ظرف دو ساعت پس از مصرف آب چغندر مشاهده شد که نشان دهنده تأثیر عمده آن بر فعالیت های روزمره آن ها از جمله بلند شدن از صندلی، حمل بار، بالا رفتن از پله ها و نظایر آن بود.قدرت بدنی شاخص مهمی برای نوع عملکرد افراد است؛ خواه نارسایی قلبی یا سرطان داشته باشند یا هر بیماری دیگری. به طور کلی هر چه فرد از لحاظ جسمی قدرتمندتر باشد زندگی طولانی تری خواهد داشت.به گفته محققان، از سن خاصی به بعد، به ازای هر یک سال، یک درصد از قدرت عملکرد ماهیچه و عضلات بدن کاسته می شود. امید است یافته های این مطالعه بتواند در به تعویق انداختن ضعف و سستی ماهیچه ها ناشی از کهولت سن مؤثر باشد. با توجه به نتایج این مطالعه، فشار خون در کسانی که از آب چغندر استفاده می کردند حتی پس از اتمام زمان گردش نیترات در بدن و برگشت سطح نیترات به میزان قبل از دریافت آب چغندر، نسبت به گروه دریافت کننده دارونما پایین تر بود. اثر نوشیدن آب چغندر 3 تا 6 ساعت پس از دریافت آب چغندر مشهودتر بود اما اثرات مثبت آن تا 24 ساعت کماکان وجود داشت.یافته های بررسی اخیر نشان داد که افراد با فشار خون بالا در صورت مصرف 250 میلی لیتر آب چغندر (معادل یک لیوان) می توانند فشار خون خود را تا 10 میلی متر جیوه کاهش دهند اما هنوز محققان به نتیجه قطعی در مورد مکمل یاری رژیم غذایی با آب چغندر و اثرات آن در سلامتی دست نیافته اند.  با توجه به نتایج این مطالعه، امید است که با افزودن سبزیجات با نیترات بالا مثل یک واحد سبزیجات برگ سبز یا چغندر به رژیم غذایی افراد سبب ارتقای سطح سلامت قلب و عروق شویم.