خواص گلاب

گلاب ؛ اولین بار توسط یک امپراتور ایرانی کشف شد. او که تصمیم داشت جشن ازدواجی رویایی داشته باشد، دستور داد تا شب جشن حوض وسط قصرش را پر از گلهای رز کنند. فردای آنشب رویایی، قطرکهای معطری بر روی برگها و اشیاء اطراف حوض به چشم خورد که اولین گلاب بدست آمده در طول تاریخ شد.خوشبختانه این مایع شفابخش در فرهنگ ایرانی از جایگاه ویژه و ارزش بالایی برخوردار است . و در غذاها ، مخصوصا غذاهای نذری بسیار استفاده می شود.یکی از فایده های اصلی گلاب این است که موجب تسکین پوست آسیب دیده می شود. بعضی افراد عقیده دارند که گلاب دارای خاصیت آنتی اکسیدان است که موجب تقویت پوست و ترمیم بافت پوستی می شود. و این ویژگی ها گلاب را برای پوست های حساس بسیار مناسب کرده است.گلاب گاهی برای پوست های خشک می تواند بعنوان یک مرطوب کننده عمل کند .بعضی خبر ها حاکی از آن است که گلاب می تواند آسیب های ناشی از تابش آفتاب بر پوست را کاهش دهد.شواهدی وجود دارد که نشان می دهد گلاب می تواند جلو پیشرفت چروکهای ناشی از پیری را بگیرد...گلاب برای انواع پوست هابه خصوص پوست های خشک و حساس مناسب است.یکی از موارد استفاده ی گلاب جهت پاک کردن پوست می باشد و می توان به جای محصولات شیمیایی پاک کننده،از آن استفاده کرد.استفاده ی دیگر از آن برای طراوت و تازگی پوست است؛بدین گونه که پس از هر بار استحمام که منافذ پوست بازتر هستند،گلاب را به پوست صورت بمالید.در این حالت اسانس موجود درگلاب به سرعت جذب پوست می شود که با توجه به اثرات آن در افزایش جریان خون،باعث شادابی پوست می گردد.البته استفاده ی مداوم از این روش می تواند این اثرات مطلوب را ایجاد کند. گلاب حتی برای رفع جوش های بدن نیز موثر است.برای این کار مقداری گلاب را با جوش شیرین مخلوط کنید تا خمیر نرمی به دست آید.سپس این خمیر را مدت یک ساعت یا تمام شب ( موقع خواب ) روی جوش های خود قرار دهید. گلاب به دلیل داشتن خاصیت ضد عفونی کننده و ضدمیکروبی،برای شست¬وشوی چشم مناسب است؛ البته گلابی که بدین منظور استفاده می شود،باید عاری از آلودگی ها و به اصطلاح استریل باشد.برای رفع خستگی و درد چشم نیز می توانید مقداری گلاب به پشت پلک های خود بمالید.
با توجه به گران بودن اسانس رز،متأسفانه بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی،حاوی اسانس مصنوعی رز هستند که خواص اسانس طبیعی را ندارند.همچنین اسانس های طبیعی که از گونه های متفرقه و غیراصلی رز تهیه می شوند نیز ممکن است خواص یاد شده را نداشته یا به طور ضعیف دارای این خواص باشند.  گلاب برای بیماری های گوارشی مانند نفخ، دل به هم خوردگی و اسهال مزمن مفید است. گلاب در رفع دردهای روماتیسمی نیز موثر است. و از بُخور آن می توان برای درمان گلو درد و بیماری های تنفسی استفاده نمود. براى معالجه اشخاص گرمازده،بهترین راه خورانیدن گلاب همراه با مقداری یخ است،به قدرى كه تولید قى نموده و صفرا را خارج نماید. گلاب بهترین نوشیدنی برای کسانی است که دچار خونریزی سینه و گلو هستند. نوشیدن گلاب خنک،گرمی درون را از بین مى برد و بدن را تقویت مى كند. نوشیدن و بوییدن «گلاب» سردرد را برطرف می کند،مخصوصا سردردى كه در اثر استنشاق هواى آلوده یا شنیدن سر و صدا باشد. بخار گلاب بر سیستم عصبی موثر بوده