خیار چنبر

خیار چنبر که  چمبر نیز نامیده می‌شود دارای گیاهی یکساله است که زمان کاشت آن فصل بهار و پائیز است. روش کاشت خیار به صورت خطی می‌باشد. فاصله خطوط از یکدیگر ۵۰ تا ۶۰ سانتیمتر و فاصله بوته‌ها از یکدیگر بر روی خطوط ۵۰ تا ۱۰۰ سانتیمتر می‌باشد. بذرها را پیش از کاشتن، به جهت افزایش قدرت جوانه زنی، ۱۲ الی ۲۴ ساعت در آب خیس میکنند. محل قرار گرفتن هر بذر در زیر خاک ۲ تا ۳ سانتیمتر می‌باشد. دانه‌های این گیاه را مستقیما در محل اصلی می‌کارند و در هر نقطه چند دانه بذر را باهم کاشته و پس از سبز شدن، نهال‌های اضافی را قیچی و یا قطع می‌کنند تا در هر نقطه یک بوته قوی باقی بماند. خاک را تا سبز شدن بذرها مرطوب نگه میدارند. پس از قوی شدن گیاه آبیاری محصول به دوبار در هفته (بصورت غرقابی) کاهش پیدا می‌کند. یکنواخت بودن توزیع آب در طی فصل رشد باعث جلوگیری از ریزش گل و کاهش میوه بستن و نیز جلوگیری از ایجاد عارضه پوسیدگی می‌گردد. پس از آنکه بوته‌ها رشد کردند آنها را به قطعه چوبی که کنار بوته قرار می‌دهند تا بوته از آن بالا برود و یا آن که در دو سوی خطوط دو میله فلزی یا چوبی در زمین فرو می‌کنند و با بستن ریسمان به آن به وسیله ریسمان‌هایی ساقه بوته را به آن وصل می‌نمایند تا نهال در ارتفاع رشد کند و روی زمین گسترده نشود/ خیار چنبر کم‌عطرتر، باریک‌تر و درازتر و با انحناتر از خیار سبز است و گاه طول‌اش به حدود یک متر می‌رسد.خیار چنبر از نظر املاح از خیار معمولی غنی تر بوده و تخمه آن مفید تر است ,این نوع خیار هم‌چنین دیرهضم‌تر از خیار سبز بوده و باعث نفخ شکم می شود. مصرف آن در دفع بعضی از انواع سنگ کلیه و مثانه مفید است.برای جلو گیری از نفخ خیار چنبر می توانید از نبات داغ و یا عرق نعناع استفاده کنید/.خیار چنبرحل کننده اورات و اسید اوریک است و نقرس را درمان می کند.ادار آور است و برای رفع سوزش ادار بسیار مفید است /خون را تصفیه می کند – ملین است وچین و چروک صورت را از بین می برد
 





جواب‌های شاخه ای نویسنده تاریخ