رونق تولید ملی | سه‌شنبه، ۲۳ مهر ۱۳۹۸

دانگو یا دانه کلانه - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

دانگو یا دانه کلانه

Loading the player...

دانلود

یکی از رسمهای قدیمی مردم استان ایلام پختن آشی است به نام دانگو یا دانه کلانه است . برای پختن دانگو نخود ، لوبیا ، عدس ، ماش ، گندم و خورده کشک با نام محلی بنگل یا بگل در ظرفی بزرگ ریخته آنقدر می پزند تا سوپی بسیار غلیظ و خوشمزه از آن بدست آید . این آش در 2 مورد پخته می شود نخست هنگامی که نوزاد به سن 40 روزگی می رسد با پختن این آش خبر شادی و سلامتیش را به همسایه ها و فامیل می دهند. دوم هنگامی که کودک دندان در می آورد که به آن دنان رو کانه می گویند و همانند بار اول بین همسایه ها تقسیم می کنند و مردم استان معتقدند این کار باعث راحت درآمدن دندان کودک می شود .