سدر

كنار یا سدر درختی از تیره مخروطیان است که شباهت زیادی باکاج دارد، ولی از کاج بسیار تنومند تر وبلند تر می‌شود، وتا بیش از سه هزار سال عمر می‌کنداین درخت، خاردار و دارای ساقه‌ای به رنگ تقریباً سفید است. برگ‌های سدر تقریباً بیضی ‌شکل و در قسمت انتهایی مدور، ولی در قسمت مقابل کمی نوک ‌تیز هستند که به صورت متناوب بر روی شاخه قرار می‌گیرند. کناره برگ‌ ها دارای دندانه ‌های کوچک است و سه رگبرگ در طول برگ به طور واضح دیده می‌شود.گل‌های سدر پنج گلبرگ دارند و به صورت مجتمع و پوشیده از کرک هستند. میوه ی درخت سدر به صورت سفت ، گوشت‌دار ، تقریباً کروی و به اندازه گیلاس یا بزرگ‌تر از آن است. این میوه‌ها که زردرنگ و خوراکی هستند ، اغلب طعمی ترش و مطبوع دارند ، ولی گاهی هم شیرین‌اند. درخت سدر حدود صد سال عمر می‌کند و در استان‌های هرمزگان ، سیستان و بلوچستان و دیگر مناطق جنوبی ، از جمله بعضی جزایر ایرانی  رویش دارد و در بعضی نواحی جنوبی میوه آن جزء میوه‌های مصرفی مردم است. این درخت در مناطق دیگر جهان از جمله عراق، مصر، عربستان، حبشه، آفریقای شمالی، نیجریه و فلسطین نیز می‌روید. برگ سدر قابض و مقوی معده است. همچنین خاصیت ضد میکروب و ضد قارچ دارد؛ به همین دلیل از آن برای درمان انگل‌های موضعی (پوستی) استفاده می‌شود. جوشانده برگ آن در درمان علائم سرماخوردگی مۆثر است و فشارخون را افزایش می‌دهد. از ضماد برگ آن در قدیم برای نرم کردن و درمان ورم و زخم‌ها استفاده می‌کردند. شستشوی موی سر با سدر باعث تمیزی و تقویت رشد مو شده و هنوز هم به همین منظور از آن استفاده می‌شود؛ به طوری که بسیاری از صنایع آرایشی از عصاره برگ آن انواع شامپوها را تهیه می‌کنند. مصرف خوراکی میوه سدر برای درمان برونشیت، سرفه و سل مفید است. میوه  آن دارای طبیعت سرد و خشک و نارس آن قابض و نفخ‌زاست.سرخ‌کرده و بوداده میوه سدر بسیار قابض و برای  درمان اسهال و زخم‌های روده و تب مفید است. در گذشته از سدر بیشتر برای درمان زخم‌ها و شستشوی سر و بدن استفاده می‌کردند.