رونق تولید ملی | پنج‌شنبه، ۲ آبان ۱۳۹۸

شیرینی کله کنجی ایلام - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

شیرینی کله کنجی ایلام

Loading the player...

دانلود

کله کنجی نوعی حلوا شیرین و خوشمزه است و جز شیرینی های مخصوص شهر ایلام می باشد. مردم ایلام این شیرینی را بیشتر در شب یلدا استفاده میکنند. مواد اصلی تهیه آن، کنجد و خرماست که بسیار پر انرژی و مقوی است.
کله کنجی
استفاده از خرما در طبخ و تهیه‌ی انواع نان‌ها و شیرینی‌های اصیل و سنتی ایرانی بسیار مطلوب و پسندیده است که نمایانگر ارزش غذایی بالا و فرهنگ غذایی سالم پیشینیان خواهد بود. کله کنجی از دیگر شیرینی‌های بومی و محلی استان ایلام است که با استفاده از خرمای خشک (ژی) و کنجد تهیه می‌شود. طبق اظهارات بانوان ایلامی، سخت‌ترین بخش تهیه‌ی این خوراک بومی، کوبیدن این ماده‌ی اصلی و ارزشمند درون وسیله‌ای به نام چالگ میه کت است که به انرژی و قدرت نسبتا زیادی نیاز دارد. هرچند امروزه برای راحتی و تسریع در تهیه‌ی این شیرینی محلی، بانوان ایلامی به چرخ‌کردن این ماده توسط چرخ‌گوشت می‌پردازند. اما از دیگر نکات مهم در آماده‌سازی کله کنجی، عمل آمدن صحیح و روغن انداختن آن است که تنها با کوبیدن مواد اولیه می‌توان نتیجه‌ی مطلوب و مورد نظر را بدست آورد. مهم‌ترین دلیل مصرف این شیرینی، انرژی فوق‌العاده‌ و عدم حضور چربی‌های مضری است که اغلب در اکثر شیرینی‌های دیگر مشاهده می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم حتما این خوراک بومی و محلی استان ایلام را تهیه و میل کنید. نوش جان...
در تهیه و ارائه‌ی شیرینی‌ها و نان‌های سنتی استان ایلام، سعی شد تا به معرفی برخی از مشهورترین و در عین حال پرمصرف‌ترین آن‌ها بپردازیم. قطعا این استان زیبا و تاریخی کشور، از نان‌ها و شیرینی‌های لذیذ و خوش‌عطر بسیاری برخوردار است که پرداختن به آن‌ها نیاز به مقالات متعدد و بررسی‌های بیشتری خواهد داشت. منتظر نظرات گرم و سازنده‌ی شما عزیزان در ارائه‌ی هرچه بهتر این قبیل مقالات هستیم.