رونق تولید ملی | پنج‌شنبه، ۲ آبان ۱۳۹۸

چیکن بریانی - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

چیکن بریانی

Loading the player...

دانلود

این غذا معروف ترین غذای هند و پاکستان است که به پلوی ضیافت یا بریانی معروف می باشد . به دو روش با گوشت بز ( بکرا)و گوشت مرغ(مرغی) پخته می شود . من این غذا را یاد گرفتم و درست کردم و یک بشقاب به همسایه کنار دستی دادم به هیچ عنوان باور نمی کرد که این غذا را یک غیر بومی درست کرده باشد.برای خودشان خیلی کار مشکلی است ولی در کل هیچ چیز خاصی ندارد.  خیلی ساده به مانند لوبیا پلوی خودمان پخته می شود. ولی در خارج از کشور فرقی که بین برنج درست کردن یک ایرانی و خارجی هست در اینه که مثل ما برنج را دم نمی اندازند بلکه سرخ میکنند . بدین صورت که موقع پخت آب روی برنج می ریزند و وقتی آن تمام شد مجددا تکرار میکنند تا وقتی که به حد مورد نظرشان برسد. این غذا واقعا خوشمزه است امیدوارم لذت ببرید.
مواد لازم.
1.    روغن نباتی یا کره آبکرده ۴ قاشق سوپخوری
2.    پیاز بزرگ خرد شده ۱ تا ۲ عدد
3.    ریشه زنجبیل تازه و خرد شده(خلال ریز) ۱ قاشق سوپخوری
4.    سیر خرد شده ۲ بوته
5.    پودر فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری
6.    هل پودر شده نصف قاشق چایخوری
7.    پودر فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
8.    فلفل سیاه درسته نصف قاشق چایخوری
9.    زردچوبه نیم قاشق چایخوری
10.    زیره ۱ قاشق چایخوری
11.    نمک به مقدار لازم
12.    رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
13.    ماست ۳ قاشق غذاخوری
14.    برگ تازه نعناع خرد شده ۲ قاشق سوپخوری
15.    چوب دارچین ۲ تا ۳ عدد
16.    برنج باسماتی(برنج هندی) ۴ لیوان بزرگ تقریبا یک کیلو
17.    آب مرغ ۳ تا ۴ لیوان
18.    زعفران دم کشیده یک قاشق غذاخوری
19.    مرغ یا گوشت نیم کیلو
 
طرز تهیه.
در ابتدا پیاز را پوست کنده و خرد می کنیم و با ریشه زنجبیل و سیر خرد شده هر سه را داخل یک تابه بزرگ ریخته و همه روغنی را که گفته شد روی ان ریخته و سرخ کنید تا حدی که سبک شود . احتیاج نیست که طلایی شوند مدام هم بزنید چون ریشه زنجبیل تازه حالت چسبندگی دارد. سپس زردچوبه و تمامی ادویه ها و نمک و رب گوجه را هم اضافه کنید . کاملا مخلوط کنید بعد زعفران و مرغ را اضافه کنید و کاملا مرغ را درون این مواد سرخ کنید سپس ماست وقتی ادویه داخل غذا می شود پخت آن سریعتر از حالت عادی می باشد پس موقع اضافه کردن آب مرغ کمی احتیاط کنید. کمی از آب مرغی که گفته شد را پس از اینکه مرغ را کاملا تفت دادیم به آن اضافه می کنیم و درب آن را گذاشته یکربع تا بیست
دقیقه زمان لازم است تا پخته شود یک مقدار مرغ را جاندارتر درست کنید یعنی نگذارید کاملا پخته شود . چند دقیقه یکبار کمی آن را هم بزنید و اگر آب مرغ لازم داشت بدان اضافه کنید این مایه نباید زیاد شل باشد بلکه به صورت مایه ماکارانی و لوبیا پلوی خودمان باشد.طی این فاصله برنج را به صورت برنج صافی درست کرده و آماده می کنیم وقتی که مرغ آماده شد . در یک قابلمه دیگر روغن ریخته اگر خواستید ته دیگ داشته باشد نان یا سیب زمینی کف آن گذاشته سپس چند کفگیر برنج ریخته و بعد از مخلوط مرغ روی برنج ریخته دوباره برنج ریخته و باز مخلوط مرغ تا تمام شود . بعد برنج را دم انداخته و نوش جان بفرمایید.
غذاهای هندی و پاکستانی در کل خیلی چرب مصرف می شوند. اگر دوست داشتید می توانید بعد از کشیدن برنج در دیس روی آن روغن بریزید و با لیمو و برگ نعناع تازه تزیین کنید.